Klimvakantie in Zwitserland

Salbit-Hütte

Genieten van spectaculaire multi-pitch routes op de zonnige graniet rond de Salbithutte. Leer op een prettige wijze je grenzen verleggen. Het gebied staat bekend om de hoge kwaliteit granietrotsen. Als klimmer is het gebied rond de Salbithutte dan ook zeker een waar je ooit geweest moet zijn.

€ 480,-

Op basis van halfpension in de Salbithütte. Gebruik van dubbel touw, cams en nuts zit inbegrepen.

17 t/m 20 augustus 2023

De reis is van 17 t/m 20 augustus inclusief overnachtingen en halfpension.

vanaf 6a

Het wordt aangeraden in dit gebied zelfstandig te kunnen multi-pitchen.

Graniet in Zwitserland voor klimmers

Wat heeft Salbit te bieden voor klimmers

De wanden rond de Salbithutte bieden een van de meest toegankelijke graniet gebieden in Zwitserland. Doordat de hut op 2000 meter ligt hoef je niet te acclimatiseren.

De routes hebben een mooie afwisseling tussen afgezekerd met af en toe wat tussen zekering plaatsen, tot volledig alles zelf afzekeren. Zo kun je prettig wennen aan het klimmen op graniet en het zelf zekeringen plaatsen.

Overnachten en lunchen in de Salbithutte na het klimmen

Wat kan je verwachten van de klimvakantie

De eerste dag lopen we omhoog in 2-3 uur omhoog naar de hut. Die dag doen we dan nog 1 of 2 korte routes vlak bij de hut om vast aan de rots te wennen.

De volgende dagen gaan we op zoek naar de mooiste multi-pitch routes die het best aansluiten bij de wensen en mogelijkheden van jou. Zodat jij je kunt concentreren op het klimmen en genieten van de geweldige omgeving.

Meestal eindigen we de dag met een drankje om daarna gezellig gezamenlijk te eten in de eetzaal van de hut. daarna wordt de tocht van de volgende dag voorbereid. We slapen op een slaapzaal tot 12 personen.

 

Rond de Salbit-Hutte

Deze sfeervolle hut ligt midden tussen geweldige klimgebieden. Alles niet verder lopen dan een uurtje.
De slaapkamers zijn verdeeld in vijf gezellige kamers en bieden plaats aan 58 personen. Alle slaapzalen zijn uitgerust met dekbedden. De sfeer en het uitzicht vanaf het zonneterras nodigen u uit om te vertoeven. De perfecte plek om te genieten van een koel drankje of vers getapt biertje na een inspannende beklimming of een onvergetelijke beklimming.

Website Salbit Hutte

 

Reisinformatie voor Zwitserland

Duur van de klimvakantie

De klimvakantie in Siurana is van 27 tot 31 augustus. De volledige duur van de vakantie staat dan ook vast op 5 dagen, waarvan er op vier dagen de mogelijkheid is om te klimmen.

Niveau

We verwachten dat je de basis technieken (standplaats bouwen, zekeren touwgroep, abseilen, etc.)  voor multipitch routes beheerst.

Aantal deelnemers

Het maximaal aantal deelnemers staat vast op vier. In overleg kunnen grotere privé groepen de klimvakantie naar Salbit, Zwitserland boeken. In dit geval wordt er een andere accommodatie geregeld en heeft dit effect op de prijs van de vakantie.

Wat zit inbegrepen

  • Verblijf in een berghut met halfpension
  • Gebruik van dubbel touw, cams en nuts

Wat zit niet inbegrepen

De belangrijkste zaken hebben we voor je geregeld. De reis naar Göschenen kun je het beste zelf regelen. Dit dorp is makkelijk te bereiken met de auto (10 uur vanuit Nederland) als met de trein.

  • Lunch en tochtenvoer moet iedereen zelf verzorgen.
  • Gordel, helm, klimschoenen en zekeringsmateriaal
  • Goede rugzak en lakenzak

Contact opnemen voor de klimvakantie

Als je geinteresseerd bent in de reis naar Zwitserland, neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.