Klimvakantie in Klimmen in Spanje

Klimvakantie Siurana, Spanje

Spanje heeft met Siurana een van de mooiste klimgebieden. Siurana staat bekend in Spanje om de interessante routes, de mooie wanden en voor klimmers uit het buitenland uiteraard ook om de heerlijke Spaanse keuken. Niet voor niets bieden wij dan ook een volledig verzorgde reis aan die op maat is gemaakt voor klimmers. Deze 6-daagse klimvakantie leidt je door de mooiste routes van het gebied.

€ 620,-

Inclusief verblijf op halfpension, vervoer op locatie en van/naar het vliegveld.

9 tot 15 maart 2024

Verblijf 7 dagen in het heerlijke Siurana en geniet van het weer, de mooie routes en het eten.

vanaf 6a

Het is belangrijk dat je zelfstandig kan voorklimmen voor deze klimvakantie.

genieten van de lunch in Siurana - Spanje

Sportklimmen in de zon

De klimgebieden rond het dorpje Siurana zijn wellicht het mooiste wat Spanje te bieden heeft qua sportklimmen en landschap.

Er zijn  meer dan 1200 routes en is er ook veel te klimmen voor de wat meer gematigde klimmer. Vanaf 6a kunnen je hier uitstekend terecht. De meeste routes kenmerken zich door technische passages aan kleine randjes en gaten.

Je hebt hier een zeer korte aanloop naar de gebieden en heerlijk relaxt terrein onderaan de routes. Hier loop je ook regelmatig de bekende top klimmers tegen het lijf.

Klimvakantie in Spanje, Siurana

Wat kan je verwachten van de klimvakantie

Elke dag rijden we naar een van de geweldige sectoren die het best aansluiten bij de wensen en mogelijkheden van jou. Zodat jij je tijdens onze klimreizen kunt concentreren op het klimmen en genieten van de geweldige omgeving en de Spaanse zon.

Je kunt pauzeren om te lunchen wanneer je wilt en klimmen wanneer je er zin in hebt. Meestal eindigen we de dag met een drankje om daarna gezellig gezamenlijk te eten.

Halverwege de week houden we een rustdag en word er niet geklommen. Dan kun je doen wat je wil. Er bestaat de mogelijkheid om te mountainbiken of een wijn proeverij.

Het gebied rondom Siurana

Siurana ligt ongeveer 100 km westelijk van Barcelona in de Catalaanse provincie Tarragona. Het dorpje ligt op 737 meter hoogte en is zeer geliefd bij toeristen. Dit was het laatste bolwerk in Catalonië dat in 1135 op de Moren terug veroverd werd.

Het ligt in de wereld beroemde wijnregio Priorat. Daarnaast vind je in de omgeving kilometers aan wandel en mountainbike tracks. In Cornudella de Montsant kun je mountainbikes huren.

https://www.turismesiurana.org/en

 

Reisinformatie voor Klimmen in Spanje

Duur van de vakantie

De klimvakantie in Siurana is van 9 tot 15 maart 2024. Op zaterdag de pikken we je op op het vliegveld van Reus. Met een beetje geluk kunnen we aan het eind van de dag nog wat routes in de zon klimmen.  Van zondag t/m vrijdag hebben we 5 klimdagen en 1 rustdag. Op zaterdag brengen we je weer naar het vliegveld.

Aantal deelnemers

Het maximaal aantal deelnemers is vier. In overleg kunnen grotere privé groepen de klimvakantie naar Siurana boeken. In dit geval wordt er een andere accommodatie geregeld en heeft dit effect op de prijs van de vakantie.

Wat zit inbegrepen

  • Verblijf in een hostel in Cornudella de Montsant (2 of 4 persoonskamers).
  • Op basis van halfpension
  • Vervoer vanaf het hostel naar de klimgebieden
  • Vervoer van en naar het vliegveld

Wat zit niet inbegrepen

De belangrijkste zaken hebben we voor je geregeld. De vlucht van en naar Spanje zit niet inbegrepen. Zowel Reus als Barcelona zijn vliegvelden die dicht in de buurt liggen van Siurana.
De lunch moet iedereen zelf verzorgen.
Zorg ook zelf voor een goede reisverzekering.

Contact opnemen voor de klimvakantie

Als je geinteresseerd bent in de reis naar Klimmen in Spanje, neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.