Klimvakantie in Duitsland

Pfalz

De Pfalz is in alle opzichten een interssant zandsteen gebied, niet te ver van Nederland. Hier vind je een mooie variatie van behaakte en zelf af te zekeren routes. Treedt hier in de voetsporen van de jonge Wolfgang Gullich.

€ 420,-

incl. overnachtingen, avondeten en vervoer ter plaatse.

19 t/m 22 Oktober 2023

4 dagen klimmen en genieten van de prachtige omgeving. Voor de mogelijke data, neem contact op.

Vanaf 5c

Met basic trad ervaring in het zelf leggen van tussenzekeringen en bouwen van standplaatsen.

Klimvakantie duitsland

Zandsteen in de Pfalz

Deze reis is geschikt voor klimmers vanaf 5c, die volledig zelfstandig kunnen voorklimmen, wel eens met nuts en cams gewerkt hebben en hier in verder willen leren. Zandsteen vraagt weer net een ander techniek van klimmen dan andere rotssoorten, vaak ook wat spleetklim techniek.

Ondanks de mooie rotsen en geweldige routes, is het hier nooit te druk met klimmers. Naast het klimmen kan je uiteraard genieten van de geweldige omgeving en het Duitse bier en eten.

Mooir zandsteenstructuren tijdens klimmen in de Pfalz

Wat gaan we doen

Vier dagen lang zal je proberen zoveel mogelijk routes te gaan klimmen. Onder begeleiding van een ervaren instructeurs zul je de mooiste routes klimmen. Het fijne is dat deze ook in de meer toegankelijke graden te vinden zijn.

Tijdens het klimmen in de Pfalz zal je langzaam aan leren zelf zekeringen te leggen en te werken met een dubbel touw. Als laatste leer je ook de specifieke manier van standplaatsen bouwen die nodig is in zandsteen, zodat je na deze klimvakantie altijd terug kan komen om zelf aan de slag te gaan.

Wat biedt de Pfalz

In het zuidwesten van Duitsland tegen de grens met Frankrijk liggen de klimgebieden van het  Dahner Felsenland. De geweldige zandstenen rotsformaties torenen hoog boven de boomtoppen uit, wat zorgt voor een indrukwekkend uitzicht en voor heerlijke klimsessies. Als klimmer wordt hier van je verwacht om tussen de rinhaken af en toe een nut te plaatsen.

Reisinformatie voor Duitsland

Inclusief
3 overnachtingen een appartement midden in de natuur. Vervoer ter plaatse. Uitleg en coaching bij het plaatsen van mobiele zekering. Het gebruik van alle benodigde Friends en Nuts.

  • 3 overnachtingen in een B&B in de Pfalz met ontbijt
  • Avondeten in verschillende Gaststätte
  • Vervoer ter plaatse
  • Uitleg en coaching trad klimmen
  • Gebruik van alle benodigde Friends en Nuts

Exclusief
Vervoer naar de Pfalz (we helpen graag met het regelen van carpoolen), persoonlijk klimuitrusting:

  • Helm en gordel
  • Klimschoenen
  • Zekeringmateriaal
  • Regenkleding

Contact opnemen voor de klimvakantie

Als je geinteresseerd bent in de reis naar Duitsland, neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.