Klimvakantie in Engeland

Peak District

Het Peak District heeft een van de meest uitdagende klimgebieden van europa op een unieke rots soort: Gritstone. Daarnaast is dit het hart van trad klimmen, dus alles zelf afzekeren met nuts en friends.

€ 420,-

De prijs is inclusief overnachtingen, avondeten en vervoer ter plaatse.

nader te bepalen

4 dagen klimmen en kennis maken met engelse tradities in het geweldige Peak District. Voor mogelijke data neem contact op

Klimniveau vanaf 6a

Met basic trad ervaring in het zelf leggen van tussenzekeringen en bouwen standplaatsen

Klimmen in Engeland, Peak District

Engeland, trad klimmen licht gevorderden

Deze reis is geschikt voor klimmers vanaf 6a, die volledig zelfstandig kunnen voorklimmen, wel eens met nuts en cams gewerkt hebben en hier in verder willen leren. Gritstone vraagt weer net een ander techniek van klimmen dan andere rotssoorten, vaak ook wat spleetklim techniek.

Naast het klimmen kan je uiteraard genieten van de geweldige tradities en cultuur van het Engelse klimmen en pub eten!

Trad klimmen in de Peak District

Wat gaan we doen

Vier dagen lang zal je proberen zoveel mogelijk routes te gaan klimmen. Aan de hand van de lijst met de 50 mooiste routes van het Peak District en begeleiding van een ervaren instructeurs zul je de mooiste routes klimmen. Het mooie is dat deze ook in de meer toegankelijke graden te vinden zijn.

Tijdens het klimmen in het Peak District zal je langzaam aan leren zelf zekeringen te leggen en te werken met een dubbel touw. Als laatste leer je ook de specifieke manier van standplaatsen bouwen die nodig is in Gritstone, zodat je na deze klimvakantie altijd terug kan komen om zelf aan de slag te gaan.

Wat biedt Peak District

Het Peak District is waarschijnlijk het populairste klimgebied van Engeland en niet zonder reden. Niemand kent het exacte aantal geregistreerde routes in het Peak District; maar het zijn er in ieder geval meer dan 10.000. Maar eigenlijk draait het hier meer om de kwaliteit van de routes.

De Gritstone gebieden rond Sheffield zijn allemaal makkelijk bereikbaar en liggen redelijk dicht bij elkaar.
Veel topklimmers leven in en rond het gebied en scherpen hun vaardigheden aan op de uitdagende rotsen en boulders. Peak District is voor zowel beginners en gevorderden een interessant gebied; er zijn genoeg rotsen te ontdekken in Peak District.

Reisinformatie voor Engeland

Inclusief
4-5  overnachtingen een B&B in Sheffield. Vervoer van en naar het vliegveld Manchester en het vervoer ter plaatse. Uitleg en coaching bij het plaatsen van mobiele zekering. Het gebruik van alle benodigde Friends en Nuts.

  • 4-5 overnachtingen in een B&B in Sheffield met ontbijt
  • Avondeten in Pubs
  • Vervoer van en naar het vliegveld
  • Vervoer ter plaatse
  • Uitleg en coaching trad klimmen
  • Gebruik van alle benodigde Friends en Nuts

Exclusief
Vlucht naar Groot Brittannië (we helpen graag met het uitzoeken van een gunstige vlucht), persoonlijk klimuitrusting:

  • Helm en gordel
  • Klimschoenen
  • Zekeringmateriaal
  • Regenkleding

Contact opnemen voor de klimvakantie

Als je geinteresseerd bent in de reis naar Engeland, neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.